Zaterdag 8 t/m zaterdag 15 augustus 2019

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Een week lang tekenen en schilderen in het noorden van Frankrijk met begeleiding van kunstnaar/docent Ad van Aart.

 

Komende zomer verzorg ik weer een teken- en schilderweek op een bijzondere plek in het Noord Franse heuvellandschap, dicht bij de Belgische grens. De stichting Milonga heeft daar een gerieflijk huis dat omringd is door een grote tuin en grenst aan het bos. Een heerlijke plek!

Zowel het verblijf als het werken heb ik er de afgelopen jaren als zeer prettig ervaren. Daarom organiseer ik graag  van 8 t/m 15 augustus 2020 een nieuwe enerverende schilderweek.

Een paar reacties van deelnemers van voorgaande jaren:

Ik heb genoten van deze inspirerende schilderweek. Door de goede workshops zijn we allemaal uit onze comfort zone getikt en hebben we nieuwe mogelijkheden ontdekt. Heel inspirerend en een stimulans om op een nieuwe weg door te gaan. Verder was het een fijne plek in de natuur met lieve mensen en heerlijk eten. Roos

Ik heb zoals vorige keer weer genoten. De gulle gastvrijheid van Fons, het schilderen waarbij jij iedereen persoonlijk helpt.Zien wat de anderen doen, de besprekingen,een week lang je bezig houden met schilderen en de schuur vol onderwerpen, heerlijk ! Ruth

Om iets te leren in een week, moet je je grenzen durven verleggen. Dat is onder leiding van Ad eigenlijk een heel comfortabel en veilig proces. Janneke

 

 

De teken- en schilderweek:

U krijgt individuele begeleiding in het tekenen en schilderen.

De ene keer zal dat met een opdracht zijn, de andere keer begeleid ik u in het uitwerken van eigen ideeën. Mijn begeleiding sluit aan op ieders eigen niveau en op ieders eigen wensen. Het bovenhalen en ontwikkelen van uw eigen kwaliteit zie ik als mijn uitdaging.

U kunt ook deelnemen aan een enkele workshop die ik voor deze week voorbereid.

Er wordt voornamelijk gewerkt in de mooie grote tuin rond Milonga. We kunnen ook in de grote schuur en in het ruime woonhuis werken. Elke werkdag wordt afgesloten met een gezamenlijke werkbespreking.

Er wordt één middag vrij gehouden voor eigen invulling. U kunt dan b.v. de omgeving verkennen. Aan te raden is de vestingkerk in het nabij gelegen dorp Jeantes. De binnenmuren van deze kerk werden in 1962 prachtig beschilderd door de Nederlandse kunstenaar Charles Eyck.

 

Het verblijf:

We worden zeer gastvrij ontvangen door gastheer Fons, bijgestaan door Ingrid en Peter.

In het huis zijn 11 kamers, waarvan de meeste twee- of driepersoonskamers. Douches en toiletten zijn op de gang. Beneden zijn ruime leef-, eet- en werkruimtes. Rondom het huis is een zeer grote tuin met kampvuurplaatsen, open en overdekt.

In overleg kan men in bepaalde gevallen een tent of caravan zetten.

Ontbijt, lunch en diner zijn uitgebreid en lekker. Met dieetwensen kan rekening gehouden worden. Het diner is inclusief wijntje, bier, sap of water.

De gehele dag is er koffie, kruidenthee, sap, koek en fruit. Dit alles is inbegrepen in de prijs. U betaalt alleen voor wijn of bier buiten het diner om.

€ 680,- per persoon all-in

Inclusief

  • Verblijf in een 2 of 3 persoonskamer (een éénpersoonskamer kost voor 7 nachten €143,50 extra)
  • Alle maaltijden en tussendoortjes
  • Bedlinnen en handdoeken
  • Begeleiding van ervaren docent
  • In overleg kunt u in termijnen betalen

Materialen

U werkt met uw eigen materialen naar keuze; dat kan variëren van acryl-, aquarel- of olieverf, diverse tekenmaterialen en op verschillende ondergronden zoals doek, paneel, karton of papier. Een beperkte hoeveelheid papier en karton is tegen kostprijs te koop.

De nadruk ligt op het tekenen en schilderen. In overleg kunt u ook in andere technieken werken, b.v. ruimtelijk met klei of andere materialen.

Er is een uitgebreide collectie boeken over kunstenaars en kunststromingen in te zien. Er zijn diverse dvd’s over hedendaagse kunstenaars die we ook ’s avonds kunnen kijken.

Met dit alles hoop ik u te inspireren en aan te zetten tot experiment en verdieping.

 

Over mijzelf

Over mijzelf

Beeldend kunstenaar, docent

 Ik ben opgeleid als beeldhouwer en keramist aan de kunstacademie in Maastricht en maak objecten en installaties van heel uiteenlopende materialen en in heel verschillende technieken. Ik maak zowel vrijstaand werk als werk aan de muur.

Als docent heb ik ruime ervaring in het les geven bij centra voor kunstzinnige vorming en in de workshops die ik zelf organiseer in Nederland en Frankrijk. Daarnaast geef ik wekelijks les in mijn eigen atelier.

De laatste 15 jaar geef ik voornamelijk les aan schilders, hou ik werkbesprekingen en coach ik vrijetijdskunstenaars.

 

Inschrijven

U ontvangt een bevestiging van uw inschrijving per e-mail.  Uw inschrijving is definitief na ontvangst van uw betaling  op rekeningnummer NL73INGB0003950195 t.n.v. A.J.M. van Aart o.v.v. schilderweek Frankrijk 2020. Bij annulering na 26 juni wordt € 100,- annuleringskosten in rekening gebracht. Als u binnen twee weken voor aanvang van de cursus moet annuleren ben ik genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.

Contact

5 + 2 =

Heeft u nog vragen, bel of mail mij gerust. Ik hoop u komende zomer te mogen begroeten op Milonga. Hartelijke groeten, Ad van Aart Cameliastraat 11, 5644CM Eindhoven E-mail info@advanaart.nl Tel. 040-2119386 of 06-14213339